Yatse Remote starter won't start MrMC on Shield TV


#1

Be sure to read https://yatse.tv/wiki/debug-yatse-kodi-remote to provide necessary logs and information.

Issue description:
let’s try to identify the problem

  1. when MrMC is active On my Shield TV I have no issues to controll it from Yatse via my mobile phone

  2. I also have no problem access the shield tv ip from my mobile device. (http://192.168.1.190:8080)

  3. the problem occure when MrMC is shut down. Also even when MrMC is up but minimised I send “wol” I get message wol sent to host, no error but nothing happen and MrMC is still in the background

  4. I forward port 8080 for that IP on my router but still no luck
    when sending “wol” command from Yatse remote starter (port 5600) I get NO errors, it syas wol sent host should start now
    but nothing happen

Logs:
2019-02-21 00:05:30.201 Verbose/StatusObserver: [email protected]: UI status changed to false from true
_ 2019-02-21 00:05:30.253 Verbose/NetworkManager: [email protected]: Network Status Check_
_ 2019-02-21 00:05:30.254 Verbose/NetworkManager: [email protected]: Not Wifi Only_
_ 2019-02-21 00:05:30.258 Verbose/NetworkManager: [email protected]: Status: true / WIFI_
_ 2019-02-21 00:05:31.547 Verbose/NetworkManager: [email protected]: Network Status Check_
_ 2019-02-21 00:05:31.548 Verbose/NetworkManager: [email protected]: Not Wifi Only_
_ 2019-02-21 00:05:31.549 Verbose/NetworkManager: [email protected]: Status: true / WIFI_
_ 2019-02-21 00:05:34.090 Verbose/KodiLogger: --> [710] POST http://192.168.1.190:8080/jsonrpc (61-byte body)_
_ 2019-02-21 00:05:34.091 Verbose/KodiLogger: --> [710] {“id”:668,“jsonrpc”:“2.0”,“method”:“Player.GetActivePlayers”}_
_ 2019-02-21 00:05:34.111 Verbose/KodiLogger: <-- [710] HTTP FAILED: java.net.ConnectException: Failed to connect to /192.168.1.190:8080_
_ 2019-02-21 00:05:34.113 Verbose/StatusObserver: [email protected]: No Widgets and no UI / Wear / MediaBrowser_

Screenshots:

Additional information:
Yatse remote starter wol port is 5600, this also the port on Yatse Remote
what else can I do?

Elad


#2

Wol is UDP so state less protocol there’s no error even if no one receive the packet.
I always need full logs.
I need to see your Yatse remote starter configuration and I asked for more details about your network setup.

And obvious first test would be to see if that works with official Kodi first :slight_smile:


#3

Hi you’re awake?? :slight_smile:


this is my starter configuration of corse when I test it I enable the sever it is on ly down when not needed as I don’t won’t it drain battery
what do you mean my network setup? I have regular wifi settings no port forwarding what so ever (If I need to connect remotely I have VPN on my router)
here is the latest log I have from last night
debug-20190221_004419.zip (3.7 KB)

best
Elad


#4

Ok :slight_smile:

So you may have missread everything :slight_smile: The remote starter needs to be installed on the shield.

The word remote is because it is to be remote, on the shield there’s no battery issue :wink: There’s messages everywhere about not installing in phones / tablets as you can even see on this screenshot.


#5

:hushed::thinking::roll_eyes::persevere::sweat_smile::scream::fearful::flushed::scream_cat:
have I missed any appology icon?

Tolriq
I am so sorry for waisting your time if that is the case…
I will try it tonight (am at office now) and let you know, I assime side loading is needed?

Elad


#6

No it’s an TV application just install it from the shield Play Store as it should.

And yes it is the case, docs are clear :wink: